Zakąski

 

Pasztet z dzika z pieczonym jabłkiem i sosem wiśniowym

Krem z wędzonego pstrąga z serkiem Ricotta, kawiorem i makaronem z cukinii

Krewetki Tygrysie z patelni  Carpaccio z ośmiornicy z sałatką i dresingiem

Gravlax z piersi gęsiej z gruszką, sałatą, posypany Parmezanem

Tatar wołowy z przepiórczym jajkiem i borowikami

Tatar z łososia z zielonym ogórkiem i koperkiem

Wątróbka drobiowa w sosie balsamicznym z dodatkiem czerwonego wina, podana z karmelizowanym jabłkiem i cebulą z majerankiem, danie serwujemy w liściu sałaty lodowej

 

Zupy

 

Barszcz czerwony z wiśniami i pasztecikiem

Chłodnik Ukraiński

Rosół z bażanta lub kury wiejskiej z makaronem własnej produkcji (lub lane kluseczki)

Zupa rakowa z mlekiem kokosowym

Zupa rybna Ucha z tłuczonymi ziemniakami, i szczypiorkiem

Botwinka

 

Makarony


Pappardelle ze szpinakiem, warzywami i prawdziwkami

      Spaghetti Carbonara

 

 

Dania główne

 

Kotlet schabowy z kością od żebra, ziemniaki gotowane zawijanew boczku, kalafior, bób

Jagnięcina podana z selerem karmelizowanym w miodzie, puree ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i sosem miętowym

Kaczka pieczona luzowana z opiekanymi  ćwiartkami ziemniaka oraz kapustą czerwoną z rodzynkami i goździkami,  sos  z wędzonych śliwek

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym , carpaccio z gotowanego buraka z orzechami , puree z selera

Zapiekany seler w panierce z puree buraczanym i sosem koperkowym

Wątróbka cielęca smażona na ostro z sadzonym jajkiem, jabłkiem i cebulą w sosie śmietanowym

Żeberka pieczone w sosie własnym podane z ziemniakami  i kapustą zasmażaną

Rolada wołowa z kluseczkami śląskimi (lub kasza perłowa)  podawana z buraczkami zasmażanymi z jabłkiem

 

 

Desery

 

Tiramisu  w kieliszku

Krem Brulee

Mus czekoladowy z konfiturą wiśniowo-pomarańczową z dodatkiem chili

Naleśniki z sosem pomarańczowym z likierem Cointreau

Tort bezowy z polewą truskawkową

Deser  na bazie jogurtu  z konfiturą wiśniową  i  chrupką posypką orzechową

 

 

Pieczyste

Prosiak pieczony w całości wypełniony kaszą

Jesiotr pieczony w całości z krewetkami, z sosem koperkowym

Sum pieczony w całości z rakami podawany z sosem pietruszkowym

Udziec z sarny lub dzika w żurawinie lub jałowcu

Kaczka faszerowana luzowana  z sosem żurawinowym

Gęś faszerowana luzowana z konfiturą wiśniową

 

 

Stół wiejski

 

Wyroby własne wędliniarskie

Zimne przekąski

Smalec

Przetwory własnego wyrobu

Powrót do strony głównej